Vi har fått nye nettsider!
BIBSYS ble den 1. januar 2018 en del av Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning.
Direktoratet har fått nye nettsider - oppdatert informasjon finner du på www.unit.no.

Lær deg Alma

Er du ny bruker i Alma, eller trenger du oppfriskning i en modul eller en spesiell funksjon i Alma, så er dette rett sted.

Alma-kurs fra BIBSYS

I forbindelse med overgangen til Alma laget BIBSYS en nettbasert opplæringspakke som inneholdt to kurs:

  1. Innføring i Marc 21
    Dette kurset belyser de største forskjellene mellom BIBSYS-MARC og Marc 21
  2. Alma-kurs
    Dette kurset er delt inn i moduler som tilvekst, utlån osv. og du kan velge hvilket område du ønsker innføring i. Hver modul inneholder forklaringer, videoer fra Ex Libris, trinn- for- trinn- veiledninger og annen relevant informasjon/dokumentasjon fra både BIBSYS og Ex Libris.

Det er viktig å være klar over at innholdet i opplæringspakken ikke er oppdatert av BIBSYS. Alma oppdateres med ny funksjonalitet hver måned. Det kan derfor være avvik imellom det tilgjengelige materialet og funksjonalitet og skjermbilder i Alma. Vi henviser til Ex Libris sitt eget opplæringsmateriale for oppdatert informasjon og videoer.

Opplæringsmateriale fra Ex Libris

Ex Libris leverer generelt opplæringsmateriale om Alma. Deres kurs består i hovedsak av videosnutter som forklarer funksjonaliteten i Alma. Ex Libris oppdaterer ikke alltid alle videoene med en gang, men de lager en video om  ny funksjonalitet for hver systemoppdatering.

Opplæringsmateriale fra Universitetet i Oslo

I forbindelse med innføringen av Alma laget UiO en egen nettside Opplæring i Alma. På denne siden har de lagt ut egenproduserte videoer om funksjonalitet i Alma. Dette er gode videoer som flere kan ha nytte av.