Vi har fått nye nettsider!
BIBSYS ble den 1. januar 2018 en del av Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning.
Direktoratet har fått nye nettsider - oppdatert informasjon finner du på www.unit.no.

Dokumentasjon

Alma er et avansert biblioteksystem med mange funksjoner og muligheter. For å utnytte systemet på en best mulig måte er det viktig å sette seg inn i dokumentasjonen som er tilgjengelig. Vi har samlet dokumentasjon om Alma, slik at det skal være lettere å finne det som er relevant for deg.

Nytt grensesnitt

Alma får nytt grensesnitt i september/oktober 2017. Her får du veiledninger både fra Ex Libris og BIBSYS.

Wiki

I wikien vil dere finne lenker til trinn for trinn-veiledninger, tips og triks fra arbeidsgruppene, og arbeidsgruppenes utvalgte kommentarer til Release notes.

Teknisk dokumentasjon

Her samler vi all teknisk dokumentasjon , som blant annet beskrivelse av SRU, OIA og Z 39.50. Dokumentasjon for brukerhåndtering, import av brukere osv. er også tilgjengelig her.

Verktøykasse for katalogisering

Bibliografisk gruppe vedlikeholder nettstedet «Verktøykasse for katalogisering». Her finner du nyttig informasjon om katalogiseringsreglene, Marc 21, bibliografisk registrering, emneord og klassifikasjon.  Verktøykassen er ment som et oppslagsverk og vedlikeholdes ved behov.

Bruk av tjenesten BIM

BIM er spesielt aktuell for å registrere låntakere som skal ha BIBSYS FeideID, f.eks. walk-in-users, eller  studenter og ansatte som ikke har/får institusjons Feide-ID, f.eks. ved sykehus. I tillegg institusjoner som bruker BIBSYS FeideID for alle låntakere.

Dokumentasjon fra Ex Libris

Dokumentasjonen fra BIBSYS dekker ikke alle Alma-funksjoner og er ikke alltid oppdatert. Dokumentasjonen fra Ex Libris inneholder alt fra oppdatert produktinformasjon om Alma til opplæringsmateriale og «kunnskapsartikler» om Alma. Ønsker du å utforske nye områder i Alma er dette stedet å starte.

Systemoppdateringer

Alma blir oppdatert med ny funksjonalitet hver måned. Systemoppdateringene skjer normalt den første lørdagen i en måned. To uker før en systemoppdatering publiserer Ex Libris Release Notes som informerer om ny funksjonalitet eller nye tjenester som vil bli satt i drift. Samtidig som Release Notes blir publisert, blir sandboxene oppdatert med den nye versjonen.