Vi har fått nye nettsider!
BIBSYS ble den 1. januar 2018 en del av Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning.
Direktoratet har fått nye nettsider - oppdatert informasjon finner du på www.unit.no.

Søk, lån og bestill

Søk

Oria - søk i bibliotekenes samlede ressurser

Brage - søk i institusjonenes åpne arkiv

BIBSYS Galleri - søk i bildesamlinger ved NTNU Universitetsbiblioteket

Lån og bestill

Hvis du er låntaker ved et bibliotek som bruker BIBSYS Biblioteksystem kan du bruke Oria for å bestille kopier av artikler og lån av bøker og annet materiale. Som låntaker har du en låntakerID med 10 tegn, f.eks. abc1234567. Denne blir tildelt av biblioteket, ikke av BIBSYS.

Du logger på Oria gjennom Feide. Hvis institusjonen din har tatt i bruk Feide skal du finne den i menyen for valg av tilhørighet. Da logger du på med samme brukernavn og passord som for institusjonens nettverk. Hvis du ikke finner institusjonen din i menyen må du i stedet velge BIBSYS. Da logger du på med låntakerID som brukernavn og passordet du har fått i e-post fra biblioteket.

Bestillinger går til det biblioteket hvor du er låntaker, uansett hvilket bibliotek som har dokumentet. Selv om en bestilling er registrert, blir den ikke nødvendigvis effektuert av biblioteket. Det vil avhenge av hvilke regler som gjelder ved ditt bibliotek. Ta kontakt med biblioteket hvis du har spørsmål om bestillinger, lån, reserveringer eller andre bibliotektjenester:

BIBSYS-bibliotekene

Kontakt Nasjonalbiblioteket via denne lenken for å få tildelt nasjonalt biblioteknummer og autorisasjonskode, eller for å melde fra om endringer i bibliotekets navn, adresse o.a.:

Registrering av nye bibliotek i base Bibliotek